Pagina bijgewerkt op: 01 mrt 2009 cdj

Overzicht van boeken die een hulp kunnen zijn bij het bouwen van lokomotieven, rollend materieel, gebouwen en scenery in de Engelse stijl met de nadruk op de Great Western Railway.

(De beschreven boeken behoren tot de boeken collectie van MuiderRail)

CLOSE WINDOW

 

Titel van het boek. Omschrijving. Auteur. ISBN- nummer. Gepubliceerd.
         
"Whitemetal Locos" A kitbuilders Guide. Het werken met white metal kits. Iain Rice 0 906867 77 0  
"Etched loco construction" Het werken met messing kits. Iain Rice 0 906867 86 X  
"Great Western Branch Line Modelling Part 1" Sporenplannen, rails en signalen. Stephen Williams 0 906867 95 9  
"Great Western Branch Line Modelling Part 3" Bouwen van een model. Stephen Williams 1 874103 13 5  
"Carriage Modelling made easy" Bouwen van rijtuigen. David Jenkinson 1 874103 32 1 1996
"Modelling Historic Architecture" Bouwen van historische gebouwen. Derk Bidwell 0 902835 15 7  
"Modellers Guide to the GWR" Gids voor GWR modelbouwers. T.J. Booth 1 85260 241 4 1990

    De boeken zijn verkrijgbaar nieuw en soms ook tweede hands bij:

 Nigel Bird , Brynhir, Llwynygroes, TREGARON, Ceredigion,  WALES U. K.  SY25 6PY, Tel 01974 821281 or Fax 01974 821548  
           WEBSITES ~http://www.nigelbirdbooks.co.uk   
  MAIN STOCK DATABASE- over 1000 titles available.  http://www.ukbookworld.com/members/nigelbird
        


Boek 1  
"Whitemetal Locos" A kitbuilders Guide. by Iain Rice.

In dit boekje beschrijft de auteur op een eenvoudige en begrijpelijke wijze het omgaan met een white metal kit. Een beschrijving van het productieproces van white metal onderdelen geeft inzicht hoe men van een tekening komt tot een onderdeel. De bewerkingen voor af en het voorbereiden van het solderen van de white metal onderdelen wordt uitvoering beschreven. Ook herstellingen aan beschadigde onderdelen komt aanbod. Het monteren van het model met daarbij handige tips om het model demontabel te houden. De afwerking met schilder en vervuilings technieken zijn niet vergeten. Dit boekje is een must voor de modelbouwer die zich gaat bezig houden met de bouw van modellen waarbij white metal onderdelen worden toegepast.

Terug naar boekenlijst.

Boek 2  
"Etched loco construction" by Iain Rice.

Dit boekje is een handboek waarmee de kennis opgedaan kan worden om messing of nikkelzilver kits te bouwen. De technieken om tot een perfect resultaat te komen zijn duidelijk beschreven. Ook de historie en de vooruitgang in het proces om etched kit te produceren komen aan bod. De afwerking van de modellen met details en afwerking is niet vergeten en vormt een wezenlijk onderdeel van het boek. Van harte aanbevolen voor de bouwer van modellen met het gebruik van etched kits.

Terug naar boekenlijst.

Boek 3  

"Great Western Branch Line Modelling Part Three "
Creating A Model.
by Stephen Williams.

In dit boek word uitstekend uitleg gegeven hoe een modelbaan met als voorbeeld een Engelse GWR branch line te bouwen. Sporenplannen railconstructie, gebouwen, signalen, enz alles komt aan de orde. Dit boek is een must voor de modelbouwer die een Engelse Great Western Railway modelspoorbaan wil gaan bouwen. De inhoud van het boekje is schaal onafhangkelijk.

Terug naar boekenlijst.

Boek 4  

"Great Western Branch Line Modelling Part One"
Prototype Layouts, Track & Signalling, by Stephen Williams.


Om een goed en natuurgetrouw model te maken van een spoorlijn is kennis noodzakelijk van het grootbedrijf. In dit boekje komen al de aspecten die op modelbaan kunnen worden nagebouwd aan de orde. Zeer goede beschrijving en foto's van voorbeelden in het grootbedrijf. Uiteraard zijn alleen maar Engelse voorbeelden gebruikt.

Terug naar boekenlijst.

Boek 5.  
"Carriage Modelling made easy"
By David Jenkinson.

Een schitterend boek waarin in op zeer duidelijke wijze beschreven staat hoe rijtuigen te bouwen. Er wordt gebruik gemaakt van kunstofplaat of Plasticard van Slaters. Duidelijke foto's van rijtuigen in aanbouw en beschrijving van de toegepaste technieken om bijv. bolle wanden te maken. Dit boek is voor iedere rijtuigen bouwer een must. De afgewerkte rijtuigen zijn juwelen om te zien.

Terug naar boekenlijst.

Boek 6.  
"Modelling Historic Architecture "
by Derk Bidwell.

Een boek met duidelijke beschrijvingen om historisch verantwoorde modellen te bouwen. De in het verleden toegepaste bouwkundige technieken worden duidelijk toegelicht en vertaald naar een methode om in model dezelfde konstrukties te herkennen. De duidelijke tekeningen van de toegepaste constructies zijn heel leerzaam om te bestuderen. Foto's van de gerede modellen geven een zeer duidelijk beeld van het te bereiken resultaat. Voor de modelbouwers die eens wat anders willen doen dan een plastic bouwpakket in elkaar te zetten aanbevolen.

Terug naar boekenlijst.

Boek 7.  
"Modellers Guide to the GWR"
by T.J. Booth

Deze gids voor Great Western Railway modelbouwers is een beknopte gegevens bron om de juiste stappen te ondernemen bij bouwen van GWR modelbaan. Van alle onderwerpen is er een hoofdstuk. Voor meer en uitgebreidere informatie zullen andere boeken moeten worden geraadpleegd.

Terug naar boekenlijst.

 CLOSE WINDOW